Pages

Wednesday, 16 March 2011

penat~

assalamualaikum~

saya ingat dah nak tutup blog ni..dah lama  tak update, sebab rasa tersekat nak menulis..banyak yang nak disampaikan tapi tak terluah..

saya tak nak luangkan masa saya untuk menaip sesuatu di sini, tapi akhirnya masa tu terbazir sebab anda baca tanpa ada perasaan..

saya bimbang kadang2 penulisan saya tak menggambarkan seorang muslim yang sepatutnya..

saya rasa berat dan geram kalau kadang2 saya tak mampu nak beritahu semua apa yang saya rasa dan faham sebab bukan semua mengenali diri saya..


akhirnya semua terperap dalam diri :-(

saya mahu berlari..tapi ramai yang menyekat..

saya mahu menyampaikan..tapi ramai yang menutup mata hati..

saya mahu rasa bersama..tetapi saya rasa pintu untuk saya dah ditutup..

akhirnya saya yang dikatakan menutup sendiri pintu itu..saya menyisih, saya melarikan diri..

ya,

saya pentingkan diri..

saya tidak menjaga ikatan itu..

saya terus mencuba..tapi kadang cubaan tu tak menjadi..kerana lompatan saya, tiada yang menyambut..

bila mahu mencuba semua, kaki terasa tersekat..

mungkin sedar kemampuan diri..

saya tahu saya kuat..

setiap orang ada ujian..

ni cara Allah uji saya..

terasa berat dengan semua tanggungjawab + kerja yang digalas..mungkin sebab kesalahan diri, tak pandai susun masa..=.='

saya tahu, apa yang saya rasa takde la berat sangat..cuma ilusi je semua tu..

PENAT TU ILUSI (faham2 je sape cakap)

saya mahu ihsan dalam study..

saya mahu ihsan dalam kerja2 saya..

saya mahu menunaikan hak 'mereka' dengan cara terbaik!

maaf semua~


selepas dapat semangat dari kak M~xsabar nak jumpa ^_^


meja study yang akan dikosongkan,
andaleep,
syarie jamiah,
irbid..tanah yg bakal ditinggalkan..



4 comments:

gadis jordan said...

kuat semangat ye kan!!jalan perjuangan ini memang penuh dengan kepayahan..bile merasa susah dan berat itulah tandanya kita sudah berjuang...Moga Allah permudahkan segalanya....uhibbukifillah...

nsmujahidahnmnor said...

=)

kak M said...

teruskan menulis ukhti! tekadkan iman pada Allah :)

Anonymous said...

sometimes what we think is not meant for us actually is the best thing that Allah has given the opportunity to selected people only..
not all people wanted to be in this road of dakwah..
keep on sis, u can do it..=)